Online bloemen en een romantische kerst bij Walter Van Gastel

Terwijl wij genieten van een warme nazomer, staat bij Walter Van Gastel alles, al voor de 14de maal, in het teken van de komende Kerstperiode. In ‘92 pakte Walter Van Gastel voor het eerst uit met een kerstmarkt. Sindsdien heeft het evenement nationaal en internationaal bekendheid verkregen, getuige de koninklijke bezoeken. Maar niet alleen op het vlak van kerstmarkten is Walter Van Gastel innoverend en toonaangevend, sinds kort pakt hij ook uit met een unieke onlinedienst voor particulieren en bedrijven.

Waarin schuilt het unieke van uw online project?

Walter Van GastelWALTER VAN GASTEL: “Er zijn heel wat punten die ons systeem uniek maken, misschien wel wereldwijd. Particulieren en bedrijven kunnen bij ons vandaag vòòr 5 uur ’s middags een boeket bestellen en datmorgen om het even waar in België laten afleveren tegen een leveringskost van 9 euro. De bloemen worden bij de bestemmeling afgeleverd in een speciale vaas en handig verpakt in een doos: geen rotzooi meer met de vieze korrels die aflopen verstoppen. De mensen halen het boeket uit de doos en kunnen meteen genieten van de bloemenpracht. Bovendien ben je, in tegenstelling tot een bestelling via Interflora of Fleurop, zeker dat je bestemmeling bloemen krijgt van de Van Gastel-kwaliteit. Meer nog: je kan zelf het boeket bekijken via de website van zodra het klaar is om verzonden te worden. Daarnaast hebben we in ons online project duidelijk geopteerd om een meerwaarde te bieden aan bedrijven. Het is voor zover ikweet de allereerste B2B bloemenwebwinkel in de Benelux.We kunnen met deze nieuwe aanpak op verschillende vlakken een meerwaarde bieden: één gecentraliseerde facturatie op het einde van de maand, speciaal ontworpen boeketten exclusief voor een welbepaald bedrijf in de bedrijfskleuren en conform het bedrijfsimago, enz. Binnen het B2B concept kunnen we, gezien onze schaalgrootte, instaan voor de volledige decoratie van om het even welk event: een echte one-stop-shopping dienst. Klanten die geregeld boeketten verzenden volgens onze diensten kunnen zelfs hun logo laten aanbrengen op de vazen: op die manier gaat uw attentie heel wat langer mee. Snijbloemen zijn vergankelijk, na een goede veertien dagen moet je de bloemen wegwerpen, maar de vaas kan je blijven gebruiken."

En hoe reageert de markt?

WALTER VAN GASTEL: "Heel goed. We rekenen erop binnen 5 jaar 30.000 boeketten per jaar online te verkopen. Op dit moment hebben we al enkele interessante projecten lopen met grote bedrijven als Creyf's, BASF, EDS e.a. Ik ben er vast van overtuigd dat we het gestelde doel zullen behalen."

En ondertussen bent u ongetwijfeld druk bezig de kerstmarkt voor te bereiden.Waaraan mogen we ons zoal verwachten dit jaar?

WALTER VAN GASTEL: “Het extravagante is duidelijk passé. De romantiek van Kerst is opnieuw in en de traditionele kleuren overheersen opnieuw: zilver, goud en rood in alle schakeringen, vaak in mengelingen van glanzende en matte ornamenten. We krijgen opnieuw een ontspannen, rustige sfeer voor thuis. Een speelse noot kan, maar het superblitze is weg. De mensen hebben meer oog voor duurzaamheid en opteren vandaar meer voor ornamenten die ze volgend jaar opnieuw kunnen gebruiken. Vaak kiest men daarbij bewust voor smaak en kwaliteit en koopt men zich stilaan een collectie bij elkaar."

En wat met de kerstboom?

WALTER VAN GASTEL: "De gewone spar heeft afgedaan. Het verschil tussen natuurbomen en kunstbomen is bijna onzichtbaar geworden en alles bij elkaar genomen is de kunstboom veel en veel interessanter. Hij is veel milieuvriendelijker: hij gaat tien jaar mee en nadien kan hij zo goed als volledig gerecycleerd worden. Hij is ook veel veiliger. Eigenlijk is het niet verantwoord dat je een natuurboom in de kamer hebt staan zonder dat je er een goed werkend blusapparaat naast zet. Wie toch opteert voor een natuurboom, doet er goed aan op zoek te gaan naar de edeler soorten als bvb. de Abies Nordmanniana (met donkergroene naalden), de Abies Omorika (Servische zilverspar) of de Abies Nobilis. Vooral deze laatste, met een blauwgroene kleur, verliest zijn naalden niet of nauwelijks. Het probleem met de edelspar is echter dat hij enkel geschikt is voor grotere bomen: de kleinere bomen hebben meestal nog geen mooie vorm. Maar nogmaals: wees voorzichtig. Onlangs nog hebben we voor televisie een test gedaan met een kunstboom en een natuurboom. Onder beide hebben we (buiten) een krant in brand gestoken. Uit de natuurboom schoten metershoge vlammen op binnen de kortste keren.De kunstboom begon uiteindelijk ook te branden, maar van zodra de krant opgebrand was, doofde de vlam in de boom uit zichzelf. Ik denk niet dat het moeilijk is je voor te stellen wathet verschil zou zijn als je binnen in huis toch maar eens het ongeluk zou hebben dat de kerstboom begint te branden."

Meer info: www.vangastel.be

Ludo Joosen

Te onthouden

WALTER VAN GASTEL nv

Kapelsesteenweg 509/517
2180 Ekeren
03/660.20.00
info@vangastel.be

WALTER VAN GASTEL MECHELEN

Mechelsesteenweg 146
2860 Sint-Katelijne-Waver
015/56.91.91
info.stkatwaver@vangastel.be

WALTER VAN GASTEL SCHOTEN

Brechtsebaan 83
2900 Schoten
03/658.40.42
info@vangastel.be

WALTER VAN GASTEL LIFESTYLE

Grote Steenweg 33
2550 Kontich (Waarloos)
03/457.84.34
info@vangastel.be

FLORENZA bvba

Kapelsesteenweg 227
2180 Ekeren
03/647.00.72
info@vangastel.be

PLANTAGO

Turnhoutsebaan 171
2970 Schilde
03/383.00.01
info@vangastel.be