Het zonnetje in huis: mag het wat meer of minder zijn?

G. Janssens & Zoon: ruim 75 jaar 'klant is koning'

Hoog aan het sterrenfirmament schittert de zon, nu eens schijnt ze, dan weer niet... Volgens sommigen schijnt ze veel te weinig tijdens de zomermaanden, maar als ze zich van haar warme kant laat zien, dan kan het soms ineens te veel zijn. Wist u dat u zelf de hoeveelheid zon in huis kan doseren?

Hoe dat kan, kunnen ze uitvoerig vertellen bij Janssens & Zoon in Hoevenen. Al vier generaties lang legt de familie zich toe op rolluiken en zonwering. Begon grootvader GabriŽl in 1928 met houten exemplaren, dan evolueerde het bedrijf met de tijd mee en schakelde mettertijd over op PVC en aluminium. Vandaag zijn er zelfs voorzetrolluiken op zonneenergie. Nieuw vanaf 2004: ook voor schuine ramen!

Multifunctioneel

Het grote voordeel van rolluiken bestaat erin dat niet alleen de hitte kan weren tijdens de zomer, maar ook dat u de vrieskou kan buitensluiten in de winter. Kan u alleen slapen in een totaal verduisterde kamer? Ook dan komt zonwering van pas. Driedubbel gebruik dus. Er bestaan daarvoor verschillende systemen die zowel binnen als buiten geplaatst kunnen worden. Bijzonder aan de nieuwe voorzetrolluiken is het feit dat u uw woning niet moet openbreken om ze te installeren. Er zijn geen elektrische leidingen nodig, want ze werken op zonne-energie. Enkele lichtstralen zijn al voldoende om het mechanisme van op afstand te activeren. Vooral bij nieuwbouw wordt voor deze voorzetrolluiken gekozen.

Alles kan

Welke ruimte of venster u ook wenst te verduisteren, de familie Janssens weet op alles raad. Dit gaat van verticale louverdrapebanen in textiel of PVC, tot horizontale luxaflex- lamellen, vouw- of rolgordijnen. Janssens is bovendien ťťn van de belangrijkste verdelers van het Duitse Warema, specialist voor buitenzonwering.

De keuze tussen jaloezieŽn, luifels, screens, rolluiken, verticale draperieŽn en volledige verduisteringssystemen is legio. Speciaal zijn ook veranda-zonweringen. In de winter kan het er gezellig genieten zijn, maar de zonnewarmte op glas kan van uw veranda al gauw een serre maken. Dot hoeft dankzij Janssens & Zoon niet zo te zijn. Moeilijker is het vaak gesteld met het velux-dakraam. Ook daarvoor hebben ze in Hoevenen het hele assortiment van verduisterende folie tot vliegengaas en rolluiken in huis.

Kwaliteit eerst

De producten die Janssens haar klanten aanbiedt, zijn van de beste kwaliteit. Daartoe werd in 1967 al een aanzet gegeven bij de eigen productie van PVC ramen. Maar de technologie staat niet stil en ook Janssens niet.

In 1984 schakelde het bedrijf daarom over op computergestuurde machines met Duitse PVC-VEKA en ALU-HEROAL profielen. Belangrijk om weten is dat ze worden vervaardigd volgens de Timmerman-constructie, een naam die garant staat voor hoge kwaliteit. Daarnaast is Janssens 'Top-20 Dealer 2004' van Deceuninck, PVC-bekleding voor dakgoten, muren en plafonds. Kwaliteit is bij Janssens ook terug te vinden in de service. De familie kan dan ook bogen op heel wat jaren ervaring in de sector met trouwe vakmensen in dienst. Meer doorgewinterde specialisten vindt u niet, echt niet.

Te onthouden

BVBA G. Janssens & Zoon
Antwerpse Steenweg 71
2940 Stabroek (Hoevenen)
Tel. 03/664.47.65 - Fax. 03/665.14.52
www.janssens-zoon.be
e-mail: info@janssens-zoon.be

Openingsuren

maandag - donderdag:
8.00 u - 12.00 u & 13.30 u - 17.30 u
vrijdag: 8.00 u - 12.00 u & 13.30 u - 16.30 u
zaterdag: 9.30 u - 12.00 u
zaterdagnamiddag en zondag gesloten